Het Strijkersgilde


De lessen

Wij hanteren een minimum leeftijd van ongeveer 6 jaar. Vanaf die leeftijd zijn kinderen volop bezig motorische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn bij het leren viool- of cellospelen. Zodra ze een beetje gaan lezen en rekenen kunnen kinderen ook eenvoudig leren noten lezen.  Zij zijn in zekere mate zelfstandig  en kunnen eenvoudige opdrachten uitvoeren, kortom, vanaf 6 jaar is een kind ontvankelijk voor muziekles.

Je kunt dus  wel te jong zijn maar zeker niet te oud! Muziekmaken is immers van alle leeftijden. Het is dus nooit te laat om met viool- of cellospelen te beginnen. Muziekmaken is plezier, dat geldt voor elke leeftijd.

Om te starten met viool- of celloles heb je geen voorkennis nodig van het notenlezen of hoef je anderszins muzikaal geschoold te zijn. De muzieklessen worden op maat gemaakt. De lesinhoud kan in overleg en op een persoonlijke manier worden samengesteld. Alle muziekstijlen en genres zijn mogelijk. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste lesmethodes evenals de reeds gevestigde methodes.

De individuele lessen zijn één keer per week 30 of 45 minuten.