Het Strijkersgilde


De lessen

Het Strijkersgilde biedt individuele lessen vanaf de leeftijd van 6 jaar. Deze leeftijd is gekozen omdat kinderen op deze leeftijd volop bezig zijn motorische vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn bij het leren viool- of cellospelen. Zodra zij begonnen zijn met lezen en rekenen zijn zij ook ontvankelijk voor het leren lezen van muzieknoten.  Er is sprake van enige zelfstandigheid  en het kunnen uitvoeren van eenvoudige opdrachten.

Muziekmaken is echter voor alle leeftijden. Menig 65+-er heeft de stoute schoenen aangetrokken en is bij Het Strijkersgilde begonnen met een muzikale ontdekkingsreis. Vaak ging hiermee een lang gekoesterde wens in vervulling. Het is dus nooit te laat om met viool- of cellospelen te beginnen.

Er is bij aanvang van viool- of cellolessen geen muzikale voorkennis nodig zoals bijvoorbeeld het notenlezen. De muzieklessen worden op maat gegeven, doordat de lesinhoud op elke leerling persoonlijk wordt afgestemd. Diverse muziekstijlen en genres komen in de lessen aan bod.

De individuele lessen zijn één keer per week 30 of 45 minuten. Op afspraak zijn ook lessen van 60 minuten mogelijk.