Het Strijkersgilde


Els Veltheer

Els Veltheer begon haar 1e vioollessen op 8 jarige leeftijd aan de Muziekschool te Amersfoort bij Evelien Bouwmeester. Zij studeerde later aan de conservatoria van Zwolle bij Jeanne Lemkes-Vos en in Groningen bij Kees Koelmans waar zij in 1995 afstudeerde. Verschillende masterclasses volgde zij bij Christoffer Bunting. Zij bekwaamde zich in het ensemblespel bij Mila Baslawskaja, Wim ten Have en Boris Tschiaureli.

Al tijdens haar studie begon ze met lesgeven. Zo gaf ze vanaf 1993 vioolles in Groningen, Hoogezand en Heerenveen. Sinds 2010 is zij de viooldocente van Het Strijkersgilde in Assen en Vries.

Buiten het verzorgen van viool- en altvioollessen en het leiden van strijkensemblesĀ  maakt Els al ruim 18 jaar deel uit van het Nieuw Philharmonisch Orkest. Ze speelt als free-lancer regelmatig in allerlei ensembles en remplaceert geregeld bij diverse orkesten.

Vanaf 2008 is Els zich ook gaan toeleggen op het altvioolspel. Sinds januari 2010 volgt Els altvioollessen op het PrinsClausConservatorium in Groningen bij Gisella Bergman en Cees Dekkers.